تاریخچه :
آزمایشگاه کنترل فرآورده های غذایی ، آرایشی وبهداشتی در سال ۱۳۴۹ در شیراز ودر محل مرکز بهداشت استان تاسیس شد و هم اکنون که حدود ۳۷ سال از آن تاریخ می گذرد ، آزمایشگاه توانسته است با توسعه از نظر فضا و پرسنل در امر کنترل فرآورده های غذایی ، بهداشتی و آرایشی در محدوده استان فارس گامهای موثری را در راستای افزایش ایمنی غذا و فرآورده های بهداشتی و آرایشی بردارد. آزمایشگاه هم اکنون در محل دانشکده داروسازی شیراز قراردارد و مشتمل بر ۷ بخش می باشد که عبارتد از :
۱. بخش میکروب شناسی مواد غذایی
۲. بخش شیمی مواد غذایی ، بهداشتی و آرایشی
۳. بخش سم شناسی و آنالیز دستگاهی
۴. بخش بیولوژی مواد غذایی
۵. بخش دارو
۶. بخش تضمین کیفیت و امور آزمایشگاههای همکار و مجاز
۷. بخش اداری و پذیرش نمونه
آزمایشگاه ضمن انجام بررسی های آزمایشگاهی بر روی نمونه های ارسال شده توسط اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی ، مراکز بهداشت استان و سایر ارگانها در خصوص رعایت ضوابط پروانه ساخت تولید و مطابقت نتایج آزمون ها با استانداردهای ملی موجود و تعیین صلاحیت عرضه و مصرف آنها اظهار نظر کارشناسی می نماید .
حوزه فعالیت آزمایشگاه غذا ودارو و بهداشتی
· بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت تولیدات مواد آرایشی و بهداشتی
· بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در صنایع و کارگاههای تولیدی محصولات خوراکی،آشامیدنی آرایشی و بهداشتی .
· بررسی و اعلام نظر درخصوص آزمایشگاههای کنترل کیفیت واحدهای تولیدی در راستای اجرای عملیات آزمایشگاهی مطلوب ( GLP )
· آموزش موازین سرممیزی سیستم تحلیل خطر نقاط کنترل بحرانی (- (HACCP اصول ساخت مطلوب (GMP) -عملیات آزمایشگاهی مطلوب (GLP) برای مسئولین فنی واحدهای تولیدی.
· برنامه ریزی در تهیه و تدوین ضوابط و مقررات و نوشتن دستورالعمل های استاندارد SOP .
· آموزش مسئولین فنی کارخانجات تولیدی.
· انجام بررسی و کنترل مواد آرایشی و بهداشتی وارده به کشور از طریق گمرکات و تطبیق آنها با استانداردهای جمهوری اسلامی ایران با برگه های تحلیل ارائه شده.
· همکاری در آموزش دانشجویان معرفی شده از طریق مراجع ذیربط.
· رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی، مراجع قضایی و انجام مشاوره و راهنمایی لازم در زمینه حوزه کاری مربوطه.
· تهیه و تنظیم نمودارهای آماری مربوط به حوزه کاری ذیربط و ارائه آن به مراجع لازم.
· انجام بررسی و کنترل مواد آرایشی و بهداشتی وارده به کشور از طریق گمرکات و تطبیق آنها با استانداردهای جمهوری اسلامی ایران با برگه های تحلیل ارائه شده.
· همکاری در آموزش دانشجویان معرفی شده از طریق مراجع ذیربط.
· رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی، مراجع قضایی و انجام مشاوره و راهنمایی لازم در زمینه حوزه کاری مربوطه.
· تهیه و تنظیم نمودارهای آماری مربوط به حوزه کاری ذیربط و ارائه آن به مراجع لازم.
· ارائه نظرات کارشناسی در خصوص واردات و صادرات و تولید لوازم، تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی مرتبط.
· نظارت بر نحوه نگهداری و استفاده صحیح و کالیبراسیون لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی.
· شرکت فعال در دوره های کارآموزی، مهارتی و آموزشی در جهت ارتقاء معلومات و توانمندیهای شغلی و بکارگیری نتایج آن در انجام وظایف محوله.
· مشارکت در تحقیقات کاربردی در عرصه نظام سلامت در شغل مربوطه
· نمونه برداری، بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در مراکز تولید دارو.
· بررسی موارد عدم انطباق ها با استانداردهای علمی و ارائه راهکارهای مناسب جهت اصلاح روشهای مرسوم.
· کنترل و ارزیابی (ممیزی) فعالیت های آزمایشگاه های بخش دولتی و خصوصی .
· کنترل کیفی ، فرآورده های دارویی و بیولوژیک ، غذا ، مواد اولیه ونهاده های خوراک دام وخوراک دام آماده.
ارتباط با آزمایشگاه