شرح وظایف پرسنل بخش میکروبشناسی :

مراجع آزمونهای بخش میکروب شناسی

• بر اساس استانداردهای ملی ایران
• بر اساس دستورالعمل اداره کل کنترل مواد غذایی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و حدود مجاز میکروبیولوژی
نمونه های بسته بندی دارای پروانه ساخت، پروانه بهره برداری ، تاریخ تولید و انقضاء ( مشخصات بهداشتی ) براساس استاندارهای ملی ایران موجود آزمایش می شوند.
براساس دستورالعمل اداره کل کنترل مواد غذایی،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی
نمونه های غیر بسته بندی که درسطح عرضه تولید شده وفاقد مشخصات بهداشتی می باشند براساس دستورالعمل اداره کل کنترل مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و
 بهداشتی آزمایش می شوند.

 

وسایل و دستگاههای بخش میکروبشناسی :


- اتوکلاو
- اون قابل تنظیم تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد
- انکوباتورهای مختلف قابل تنظیم در دماهای ( ۲۵ ، ۳۰ ، ۳۷ ، ۴۲ ، ۴۴ و ۵۵ درجه سانتیگراد)
- بن ماری سرولوژی
-
 بن ماری قابل تنظیم در دمای ۴۴ درجه سانتیگراد
-
 میکروسکوپ
-
 هود لامینار ایرفلو
-
 ترازو با دقت ۰/۰۱ اعشار
-
 دستگاه فیلتراسیون آب
-
 میکسر قابل استریل
-
 یخچال


نمونه های مورد آزمون در بخش میکروب شناسی :
گروههای مواد غذایی ،آشامیدنی ،آرایشی وبهداشتی مورد آزمون در بخش میکروبشناسی به شرح ذیل می باشد:
-
 آرد وغلات
-
 ادویه جات
-
 فراورده های لبنی
-
 فراورده های گوشتی
-
 فراورده های قنادی
-
 بسته بندی و خشکبار
-
 فراورده های کنسروی
-
 انواع مواد آشامیدنی
-
 فراورده های آرایشی و بهداشتی


آزمونهای قابل انجام در بخش میکروبشناسی

اطلس رنگی میکروب شناسی

اطلس رنگی میکروب شناسی مواد غذایی

کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی

جدول حدود مجاز میکروبیولوژی برگرفته از سایت اداره کل آزمایشگاه کنترل غذا ودارو

از میکروسکوپ الکترونی چه می دانید؟

لیست وسایل آزمایشگاه میکروب شناسی کارخانجات مواد غذایی، آرایشی وبهداشتی