تاریخچه :

آزمایشگاه کنترل فرآورده های غذایی ، آرایشی وبهداشتی در سال ۱۳۴۹ در شیراز ودر محل مرکز بهداشت استان تاسیس شد و هم اکنون که حدود ۳۷ سال از آن تاریخ می گذرد ، آزمایشگاه توانسته است با توسعه از نظر فضا و پرسنل در امر کنترل فرآورده های غذایی ، بهداشتی و آرایشی در محدوده استان فارس گامهای موثری را در راستای افزایش ایمنی غذا و فرآورده های بهداشتی و آرایشی بردارد. آزمایشگاه هم اکنون در محل دانشکده داروسازی شیراز قراردارد و مشتمل بر ۷ بخش می باشد که عبارتد از :

۱. بخش میکروب شناسی مواد غذایی

۲. بخش شیمی مواد غذایی ، بهداشتی و آرایشی

۳. بخش سم شناسی و آنالیز دستگاهی

۴. بخش بیولوژی مواد غذایی

۵. بخش دارو

۶. بخش تضمین کیفیت و امور آزمایشگاههای همکار و مجاز

۷. بخش اداری و پذیرش نمونه

 

آزمایشگاه ضمن انجام بررسی های آزمایشگاهی بر روی نمونه های ارسال شده توسط اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی ، مراکز بهداشت استان و سایر ارگانها در خصوص رعایت ضوابط پروانه ساخت تولید و مطابقت نتایج آزمون ها با استانداردهای ملی موجود و تعیین صلاحیت عرضه و مصرف آنها اظهار نظر کارشناسی می نماید .

 

حوزه فعالیت آزمایشگاه غذا ودارو و بهداشتی

· بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت تولیدات مواد آرایشی و بهداشتی

· بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در صنایع و کارگاههای تولیدی محصولات خوراکی،آشامیدنی آرایشی و بهداشتی .

· بررسی و اعلام نظر درخصوص آزمایشگاههای کنترل کیفیت واحدهای تولیدی در راستای اجرای عملیات آزمایشگاهی مطلوب ( GLP )

· آموزش موازین سرممیزی سیستم تحلیل خطر نقاط کنترل بحرانی (- (HACCP اصول ساخت مطلوب (GMP-عملیات آزمایشگاهی مطلوب (GLP) برای مسئولین فنی واحدهای تولیدی.

· برنامه ریزی در تهیه و تدوین ضوابط و مقررات و نوشتن دستورالعمل های استاندارد SOP .

· آموزش مسئولین فنی کارخانجات تولیدی.

· انجام بررسی و کنترل مواد آرایشی و بهداشتی وارده به کشور از طریق گمرکات و تطبیق آنها با استانداردهای جمهوری اسلامی ایران با برگه های تحلیل ارائه شده.

· همکاری در آموزش دانشجویان معرفی شده از طریق مراجع ذیربط.

· رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی، مراجع قضایی و انجام مشاوره و راهنمایی لازم در زمینه حوزه کاری مربوطه.

· تهیه و تنظیم نمودارهای آماری مربوط به حوزه کاری ذیربط و ارائه آن به مراجع لازم.

· انجام بررسی و کنترل مواد آرایشی و بهداشتی وارده به کشور از طریق گمرکات و تطبیق آنها با استانداردهای جمهوری اسلامی ایران با برگه های تحلیل ارائه شده.

· همکاری در آموزش دانشجویان معرفی شده از طریق مراجع ذیربط.

· رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی، مراجع قضایی و انجام مشاوره و راهنمایی لازم در زمینه حوزه کاری مربوطه.

· تهیه و تنظیم نمودارهای آماری مربوط به حوزه کاری ذیربط و ارائه آن به مراجع لازم.

· ارائه نظرات کارشناسی در خصوص واردات و صادرات و تولید لوازم، تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی مرتبط.

· نظارت بر نحوه نگهداری و استفاده صحیح و کالیبراسیون لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی.

· شرکت فعال در دوره های کارآموزی، مهارتی و آموزشی در جهت ارتقاء معلومات و توانمندیهای شغلی و بکارگیری نتایج آن در انجام وظایف محوله.

· مشارکت در تحقیقات کاربردی در عرصه نظام سلامت در شغل مربوطه

· نمونه برداری، بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در مراکز تولید دارو.

· بررسی موارد عدم انطباق ها با استانداردهای علمی و ارائه راهکارهای مناسب جهت اصلاح روشهای مرسوم.

· کنترل و ارزیابی (ممیزی) فعالیت های آزمایشگاه های بخش دولتی و خصوصی .

· کنترل کیفی ، فرآورده های دارویی و بیولوژیک ، غذا ، مواد اولیه ونهاده های خوراک دام وخوراک دام آماده.

 

ارتباط با آزمایشگاه 

آدرس: شیراز- کیلومتر۵ دروازه قرآن، رکن آباد ( اکبرآباد) - خیابان کارآفرین- دانشکده داروسازی- آزمایشگاه کنترل غذا و دارو شیراز
تلفن تماس:۳۲۴۲۵۴۱۶                         کدپستی:۷۱۴۶۸۶۴۶۸۵ 
ایمیل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز : fdo@sums.ac.ir 
Fars Province, Shiraz, Rokn Abad Town
، Shiraz - Marvdasht Hwy, ۷۱۴۶۸ ۶۴۶۸۵, Iran