تاریخچه :

    آزمایشگاه کنترل فرآورده های غذایی ، آرایشی وبهداشتی در سال ۱۳۴۹ در شیراز ودر محل مرکز بهداشت استان تاسیس شد و هم اکنون که حدود ۳۷ سال از آن تاریخ می گذرد ، آزمایشگاه توانسته است با توسعه از نظر فضا و پرسنل در امر کنترل فرآورده های غذایی ، بهداشتی و آرایشی در محدوده استان فارس گامهای موثری را در راستای افزایش ایمنی غذا و فرآورده های بهداشتی و آرایشی بردارد. آزمایشگاه هم اکنون در محل دانشکده داروسازی شیراز قراردارد و مشتمل بر ۷ بخش می باشد که عبارتند از :

  1. بخش میکروب شناسی مواد غذایی
  2. بخش شیمی مواد غذایی ، بهداشتی و آرایشی
  3. بخش سم شناسی و آنالیز دستگاهی
  4. بخش بیولوژی مواد غذایی
  5. بخش دارو
  6. بخش تضمین کیفیت و امور آزمایشگاههای همکار و مجاز
  7. بخش اداری و پذیرش نمونه

آزمایشگاه ضمن انجام بررسی های آزمایشگاهی بر روی نمونه های ارسال شده توسط اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی ، مراکز بهداشت استان و سایر ارگانها در خصوص رعایت ضوابط پروانه ساخت تولید و مطابقت نتایج آزمون ها با استانداردهای ملی موجود و تعیین صلاحیت عرضه و مصرف آنها اظهار نظر کارشناسی می نماید .

حوزه فعالیت آزمایشگاه غذا ودارو و بهداشتی

  1. بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت تولیدات مواد آرایشی و بهداشتی
  2. بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در صنایع و کارگاههای تولیدی محصولات خوراکی،آشامیدنی آرایشی و بهداشتی .
  3. بررسی و اعلام نظر درخصوص آزمایشگاههای کنترل کیفیت واحدهای تولیدی در راستای اجرای عملیات آزمایشگاهی مطلوب ( GLP )
  4. آموزش موازین سرممیزی سیستم تحلیل خطر نقاط کنترل بحرانی (- (HACCP اصول ساخت مطلوب (GMP-عملیات آزمایشگاهی مطلوب (GLP) برای مسئولین فنی واحدهای تولیدی.
  5. برنامه ریزی در تهیه و تدوین ضوابط و مقررات و نوشتن دستورالعمل های استاندارد SOP .
  6. آموزش مسئولین فنی کارخانجات تولیدی.
  7. انجام بررسی و کنترل مواد آرایشی و بهداشتی وارده به کشور از طریق گمرکات و تطبیق آنها با استانداردهای جمهوری اسلامی ایران با برگه های تحلیل ارائه شده.
  8. همکاری در آموزش دانشجویان معرفی شده از طریق مراجع ذیربط.
  9. رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی، مراجع قضایی و انجام مشاوره و راهنمایی لازم در زمینه حوزه کاری مربوطه.
  10. تهیه و تنظیم نمودارهای آماری مربوط به حوزه کاری ذیربط و ارائه آن به مراجع لازم.
  11. انجام بررسی و کنترل مواد آرایشی و بهداشتی وارده به کشور از طریق گمرکات و تطبیق آنها با استانداردهای جمهوری اسلامی ایران با برگه های تحلیل ارائه شده.
  12. همکاری در آموزش دانشجویان معرفی شده از طریق مراجع ذیربط.
  13. رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی، مراجع قضایی و انجام مشاوره و راهنمایی لازم در زمینه حوزه کاری مربوطه.
  14. تهیه و تنظیم نمودارهای آماری مربوط به حوزه کاری ذیربط و ارائه آن به مراجع لازم.
  15. ارائه نظرات کارشناسی در خصوص واردات و صادرات و تولید لوازم، تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی مرتبط.
  16. نظارت بر نحوه نگهداری و استفاده صحیح و کالیبراسیون لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی.
  17. شرکت فعال در دوره های کارآموزی، مهارتی و آموزشی در جهت ارتقاء معلومات و توانمندیهای شغلی و بکارگیری نتایج آن در انجام وظایف محوله.
  18. مشارکت در تحقیقات کاربردی در عرصه نظام سلامت در شغل مربوطه
  19. نمونه برداری، بررسی و انجام آزمایشات کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در مراکز تولید دارو.
  20. بررسی موارد عدم انطباق ها با استانداردهای علمی و ارائه راهکارهای مناسب جهت اصلاح روشهای مرسوم.
  21. کنترل و ارزیابی (ممیزی) فعالیت های آزمایشگاه های بخش دولتی و خصوصی .
  22. کنترل کیفی ، فرآورده های دارویی و بیولوژیک ، غذا ، مواد اولیه ونهاده های خوراک دام وخوراک دام آماده.

ارتباط با آزمایشگاه :

    آدرس: شیراز- کیلومتر۵ دروازه قرآن، رکن آباد ( اکبرآباد) - خیابان کارآفرین- دانشکده داروسازی- آزمایشگاه کنترل غذا و دارو شیراز
    تلفن تماس:32425416
    کدپستی:7146864685 
    ایمیل معاونت غذا و دارو : fdo@sums.ac.ir