معرفی بخش میکروب شناسی دارو:

با توجه به اینکه میزان عوامل میکروبی موجود درون دارو های شیمیایی،طبیعی ، سنتی ،مکمل ها ،غذاهای ویژه و شیرخشک از مهمترین معیارهای سنجش ایمنی داروها به شمار می روند پرسنل این بخش بر اساس جدیدترین استانداردها و به بهترین نحو موارد را بررسی و شناسایی می نمایند.لازم به ذکر است به دلیل حساسیت کار در این بخش و جلوگیری از بوجود آمدن آلودگیهای ثانویه رعایت شرایط کاملأ استریل در مراحل مختلف آزمایشات الزامی بوده و رعایت نکات ایمنی فردی توسط پرسنل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

 

بخش میکروبیولوژی شامل سه قسمت می باشد:

۱-اتاق کشت:این اتاق مجهز به هود لامینار و لامپ UV بوده و کشت نمونه ها در این قسمت انجام می شود.

۲-انکوباسیون:در این قسمت انکوباتور ها قرار دارند و نمونه ها پس از تلقیح به محیط های کشت در آنها گرمخانه گذاری می شوند.

۳-محیط سازی و استریل :در بخش محیط سازی، انواع محیط های کشت طبق دستورالعمل های درج شده بر روی بسته بندی و استاندارد مربوطه تهیه می شود. در قسمت استریل، اتوکلاو ها و فور قرار دارند و استریل خشک و مرطوب محیط های کشت و وسایل مورد نیاز انجام می شود.همچنین در این بخش پس از پایان آزمون ها و تکمیل نتایج پلیت ها و وسایل آلوده استریل و بر اساس دستورالعمل های موجود دفع میگردد.

آزمونها :در بخش میکروب شناسی دارو آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و داروی شیراز آزمون های مربوط به کنترل میکروبی داروهای شیمیایی غیر استریل، مکمل، طبیعی ، سنتی ،غذاهای ویژه و شیرخشک شامل موارد زیر طبق استانداردهای بین المللی انجام می شود:

  • شمارش کلی میکروارگانیسم ها
  •  شمارش کلی کپک مخمر
  •  شناسایی و شمارش انتروباکتریاسه
  •  شناسایی و شمارش اشریشیاکلی
  •  شناسایی و شمارش استافیلو کوکوس اورئوس
  •  شناسایی و شمارش سودوموناس ائروژینوزا
  •  شناسایی و شمارش سالمونلا
  •  شناسایی و شمارش کاندیدا آلبیکانس