• 1404/05/06
  • - تعداد بازدید: 15
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

چگونه با تهیه آرد مخلوط غلات و حبوبات، غذای کودک مغذی شود؟

کودکان برای رشد جسمی و ذهنی به مواد مغذی خاصی نیاز دارند که با تغذیه مناسب و مغذی می توان این نیازها را برآورده کرد. تغذیه نامناسب می تواند منجر به عوارضی مانند تاخیر در رشد، ضعف سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به بیماری ها شود. از همین رو لازم است برای تامین نیازهای تغذیه ای و همینطور تامین انرژی موردنیاز کودک، غذای کودکان مغذی و مقوی سازی شود.

مغذی کردن غذا:

اضافه کردن برخی مواد غذایی با هدف افزایش مقدار پروتئین، ویتامین ها (مانند A، C و ...) و املاح غذا (مانند کلسیم، آهن، روی و ...) را مغذی کردن غذا می گویند.  

مقوی کردن غذا:

اضافه کردن برخی مواد غذایی با هدف افزایش مقدار انرژی غذا را مقوی کردن غذا می گویند.

  • مقوی و مغذی کردن غذا برای تمام کودکان، به ویژه کودکان بیمار، دچار اختلال رشد، سوء تغذیه و یا نارس در زمان تولد توصیه می شود.
  • از آنجایی که مغذی کردن غذا می تواند باعث افزایش حجم غذای کودک شود، لازم است مغذی کردن به همراه مقوی سازی غذای کودک انجام شود.

راهکارهایی برای مغذی کردن غذا:

  • پس از معرفی تمام گروه های غذایی می توان، پودر جوانه غلات و حبوبات به غذا هایی مثل سوپ و فرنی با شیر مادر اضافه کرد.
  • اضافه کردن گوشت یا مرغ به غذا
  • استفاده از انواع حبوبات پخته شده مثل عدس و ماش
  • اضافه کردن تخم مرغ آب پز به سوپ یا ماکارونی یا پلو پس از طبخ
  • استفاده از انواع سبزی های زرد و نارنجی مثل هویج، کدو حلوایی و انواع سبزی های برگ سبز مثل جعفری و شوید به غذا
  • از دادن سوپ های رقیق یا بدون محتویات سوپ به کودک خودداری شود.
  • به انواع سبزی های پخته، سوپ یا آش کمی پنیر پاستوریزه اضافه شود.
  • در کودکان بالای یک سال کمی شیر پاستوریزه گاو به سوپ اضافه شود.
  • عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک اضافه شود.
  • کمی ماست پاستوریزه به میوه ها اضافه شود.(ماست میوه ای)
  • انواع پودر مغزها مانند گردو، بادام و پسته به میوه ها، حریره، فرنی و شیر برنج اضافه شود.
  • در تهیه غذای کودک از گوشت با استخوان مثل ران مرغ یا ماهیچه گوسفند استفاده شود تا پروتئین و املاح بیشتری به بدن کودک برسد.

 تهیه جوانه ها:

غلات (مانند گندم) و حبوبات (مانند عدس یا ماش) را بعد از پاک کردن و شستن،‌ به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و سپس آب آن را خالی کرده و به صورت غیر فشرده در یک ظرف ریخته و روی ظرف را با پارچه بپوشانید. هر 8-7 ساعت یک بار محتویات ظرف را خیس کرده تا جوانه زدن شروع شود و بعد از گذشت حدود 2 روز می توان از جوانه ها برای تهیه سوپ استفاده کرد. جوانه ها را می توان حدود یک هفته در یخچال نگهداری کرد.

روش تهیه عصاره استخوان:

می توان به طور مستقیم قلم استخوان را در سوپ یا آش یا کته (شله) کودک انداخته و یا عصاره آن را تهیه و به تدریج مورد استفاده قرار داد. برای تهیه عصاره،‌ قلم گوساله، بز یا گوسفند را به مدت دو ساعت در آب جوشانده و عصاره به دست آمده را می توان برای دو ماه در فریزر و یا برای چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

روش تهیه آرد مخلوط غلات و حبوبات:

نسبت این مخلوط دو به یک است؛ یعنی چهار قسمت غلات (برنج یا گندم) به علاوه 2 قسمت حبوبات (لوبیا،‌ سویا یا نخود) است.

  1. غلات و حبوبات را تمیز کرده و بشویید.
  2. حبوبات را در داخل ماهی تابه و روی شعله ملایم به مدت 30-15 دقیقه تفت دهید.
  3. غلات را در داخل ماهی تابه و روی شعله ملایم به مدت کمتر از 10-5 دقیقه تفت دهید.
  4. سپس حبوبات و غلات را بخوبی آسیاب کنید و سپس آنها را از الک بسیار ریز رد کنید.
  5. آرد حاصل را می توان در ظرف در بسته و در محل خشک به مدت چهار ماه نگهداری کنید.

این آرد منبع بسیار خوبی از پروتئین و انرژی است و می توان از آن در تهیه انواع سوپ ها و یا به صورت فرنی استفاده کرد.

روش های مقوی کردن غذا:

  • غذاها با آب کم پخته شود و تکه های گوشت و حبوبات و سیب زمینی و سبزی ها بعد از پخته شدن له شود و به صورت پوره استفاده شود.
  • مقدار کمی کره، روغن زیتون یا روغن مایع به غذای کودک اضافه شود.
  • بر روی نان یا بیسکوییت کودک کمی کره یا روغن مالیده شود.
  • از انواع مغزها به صورت پودر شده مثل بادام، گردو و پسته در صورتی که آلرژی نداشته باشد در غذای کودک استفاده شود.
  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 128916
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید