• 1403/07/01
  • - تعداد بازدید: 263
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های تغذیه ای برای کاهش ضایعات مواد غذایی

 

افزایش ضایعات مواد غذایی، یک مساله اساسی برای اقتصاد ملی و بخش های خاص آن محسوب می شود و به یک چالش جهانی تبدیل شده است.

دور ریختن مواد غذایی، فقط پول را هدر نمی دهد، بلکه سبب گرمایش زمین و هدر رفتن آب استفاده شده در کشاورزی نیز می شود.

 

با رعایت نکات ساده ای که در این مطلب آموزشی به آنها اشاره شده است، می توان به کاهش ضایعات مواد غذایی کمک کرد.

 * هوشمندانه خرید کنید؛ به جای خرید هفتگی، خرید روزانه مواد غذایی تأثیر بسیاری در کاهش ضایعات مواد غذایی دارد.

 * مواد غذایی را صورت صحیح نگهداری کنید؛ به طور نمونه، انبار کردن مواد غذایی مثل موز، گوجه فرنگی، طالبی، هلو و گلابی که گاز اتیلن زیادی تولید می کنند، موجب فساد محصولات حساس به اتیلن مثل سیب زمینی، سیب و سبزیجات برگ دار می شوند، پس از نگهداشتن این محصولات در کنار هم خودداری کنید.

 * با فرآیند هایی مانند تهیه ترشی، کنسرو کردن، خشک کردن و فریز کردن ماندگاری مواد غذایی را افزایش و ضایعات مواد غذایی را کاهش دهید.

 * همیشه باقی مانده غذا را در ظرف شفاف و شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. بسته بندی نادرست و استفاده از ظروف نامناسب سبب می شود مواد غذایی باقی مانده در یخچال دور از چشمتان باشند و زود فاسد شوند.

  * یخچالتان را همیشه مرتب و خلوت نگه دارید تا بتوانید مواد غذایی کهنه و نزدیک به تاریخ انقضاء را قبل از فاسد شدن زودتر شناسایی و مصرف کنید.

  * در انتخاب میوه ها و سبزی ها همیشه به دنبال میوه و سبزی کاملا بی نقص نباشید؛ با این دیدگاه میوه ها را انتخاب کنید که از نظر ارزش غذایی، مواد مغذی همه میوه ها تقریبا مشابه و حتی در برخی مواقع ارزش غذایی میوه رسیده بسیار بالاتر هم می باشد.

  * برای کاهش ضایعات مواد غذایی، دانه ها را دور نریزید و از دانه میوه ها و سبزی ها مانند کدو تنبل، طالبی و هندوانه به عنواد یک منبع غذایی سرشار از مواد       مغذی استفاده کنید.

  * مقدار غذایی که برای هر وعده تهیه می کنید، متناسب با نیاز اعضای خانواده باشد. پخت غذا بیش از نیاز مصرفی، علاوه بر اینکه میزان ضایعات مواد غذایی را افزایش می دهد، می تواند به مرور زمان سبب افزایش وزن اعضای خانواده نیز شود.

  * برخی از میوه ها و سبزی ها که بیش از اندازه، نرم شده اند را می توانید فریز کنید و در تهیه انواع سوپ، خورشت یا اسموتی از آنها استفاده کنید.

  * از سبزی های مانده در یخچال مانند ساقه بروکلی، ریحان، گشنیز و جعفری به عنوان طعم دهنده سس استفاده کنید.

  * از مواد غذایی باقی مانده برای مراقبت پوستی استفاده کنید، برای نمونه، تفاله قهوه را دور نریزید و از مخلوط تفاله قهوه با کمی شکر و روغن زیتون به عنوان اسکراب پوست استفاده کنید.

 

  «بیتا درویش حقیقی»؛ کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوار

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 108924
کلیدواژه