• 1403/07/01
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

با توصیه های تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر آشنا شویم

به مناسبت روز جهانی آلزایمر؛

آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که اغلب به کندی آغاز می‌شود و به تدریج رو به وخامت می‌رود. رایج ‌ترین علامت ابتدایی این بیماری، اختلال در حافظه کوتاه‌ مدت و مشکل در به یاد آوردن اتفاقات اخیر است. با پیشرفت بیماری آلزایمر، علائم آن می‌تواند شامل مشکلات زبانی، مشکل در آگاهی از موقعیت (گم‌شدن)، نوسان خلقی، از دست دادن انگیزه، اهمال و بی‌توجهی نسبت به خود و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که تغذیه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت این بیماری ایفا کند.

در ادامه به برخی از نکات علمی در زمینه تغذیه و آلزایمر اشاره می شود:

1. رژیم مدیترانه‌ای: این رژیم که شامل میوه‌ها، سبزی ها، غلات کامل، ماهی و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون است، با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است. رژیم مدیترانه ای غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا-۳ است که به سلامت مغز کمک می کند. افراد در صورت تمایل می توانند تحت نظر کارشناسان تغذیه از این رژیم غذایی پیروی کنند.

۲. آنتی اکسیدان ها: مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان مانند انواع توت ها، سبزی های برگ‌دار و مغزها که با کاهش استرس اکسیداتیو در مغز، از تخریب سلول‌های مغزی جلوگیری کند، برای پیشگیری از بیماری آلزایمر توصیه می شود. مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از سبزی ها و 3 تا 4 واحد از میوه ها توصیه شده است.

 ۳. اسیدهای چرب امگا-۳: مصرف ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین که حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند، از طریق کاهش التهاب و بهبود ارتباطات عصبی به عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک می‌کند. مصرف ماهی، هفته ای یک بار، از سوی کارشناسان تغذیه توصیه شده است.

۴. محدودیت قند و کربوهیدرات‌ های ساده: تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف زیاد قند و کربوهیدرات ‌های ساده می‌تواند به بروز مشکلات شناختی و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر منجر شود؛ بنابراین کاهش مصرف این ترکیبات می‌تواند به میزان زیادی به بهبود سلامت مغز کمک کند.

 ۵. هیدراتاسیون مناسب: آب کافی برای حفظ عملکرد مغز ضروری است. کمبود آب می‌تواند یک عامل خطر جدی برای عملکرد مناسب مغز و مشکلات شناختی ناشی از آن باشد. مصرف روزانه دست کم 8 لیوان آب توصیه شده است.

۶. مکمل‌های غذایی: برخی از مکمل‌ها مانند ویتامین D، ویتامین E و مکمل‌های امگا-۳، ممکن است به بهبود سلامت مغز کمک کند، اما قبل از مصرف هرگونه مکمل، مشورت با پزشک ضروری است.

بنابراین تغذیه مناسب می‌تواند به عنوان یک عامل کلیدی در پیشگیری و مدیریت آلزایمر عمل کند. انتخاب غذاهای سالم و متنوع، همراه با سبک زندگی فعال، می‌تواند به حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک کند.

 

«یاسمین فتحی»، مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 108928
کلیدواژه