• 1403/07/30
  • - تعداد بازدید: 113
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته «پیشگیری از مسمومیت‌ها»؛ یکم تا هفتم آبان/ آسیب ناشی از مسمومیت ها قابل پیشگیری است، خانواده خود را محافظت کنیم

پیام معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت هفته «پیشگیری از مسمومیت ها»؛

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز پیامی به مناسبت هفته «پیشگیری از مسمومیت‌ها» انتشار داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «محمدجواد راعی» آمده است:

با توجه به رشد سریع صنایع و استفاده جوامع از انواع مواد شیمیایی، داروها و ... در زندگی روزمره، امکان آسیب ناشی از مسمومیت با آنها افزایش یافته است؛ متاسفانه سهل انگاری در نگهداری صحیح داروها و موادشیمیایی، منجر به عوارض ناشی از مسمومیت ها خصوصاً در کودکان می شود.

از طرفی دیگر، با توجه به آمار بالای مصرف داروها در جامعه، بیماران را به سمت عوارض ناشی از مسمومیت با داروها سوق می دهد، پس آموزش نحوه پیشگیری از مسمومیت ها می تواند جامعه را از آسیب های ناشی از مسمومیت حفظ کرده و گام مهمی در پیشگیری و ارتقای سطح سلامت جامعه و کاهش هزینه های درمانی ایجاد نماید.

شعار هفته پیشگیری از مسمومیت ها در سال جاری «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت‌ها محافظت کنیم» است که بر نقش آموزش و اطلاع رسانی برای پیشگیری از بروز انواع مسمومیت ها تأکید دارد.

 

عناوین روزهای هفته پیشگری از مسمومیت ها به شرح ذیل می باشد :

 01/08/1403 روز پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها

 02/08/1403 روز پیشگیری از مسمومیت ها در کودکان

 03/08/1403 روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسید کربن ‏

 04/08/1403 روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی‏

05/08/1403 روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی، مواد شیمیایی (شامل:‏ اسید، قلیا و شوینده های خانگی، فرآورده های نفتی، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و باتری مینیاتوری) ‏

 06/08/1403 روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی جانوران سمی

07/08/1403 روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، مواد محرک و الکل ‏

 

امید است که همکاری دیگر معاونت های دانشگاه و سازمان های استان در بالا بردن آگاهی و ارتقاء سطح دانش جامعه در مورد مسمومیت ها و راه پیشگیری از آنها، منجر به کاهش مراجعات مسمومیت و مرگ و میر ناشی از آن گردد.

همچنین هم استانی های عزیز می توانند پرسش های دارویی خود و همچنین نحوه برخورد با فرد مسموم پیش از رسیدن ‏به مراکز ‏درمانی را به‌ صورت تلفنی از مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم (190 سامانه پاسخگویی وزارت بهداشت؛ داخلی 3 واحد دارو - داخلی 1 نزدیکترین شهر - داخلی 2 اطلاعات دارویی) در ‏میان بگذارند.

 

دکتر محمدجواد راعی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 111231
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید