ضرورت آموزش ارزیابی حسی برای افزایش ایمنی غذایی در جامعه
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی گفت: آموزش عمومی درباره ارزیابی حسی محصولات غذایی، به تضمین ایمنی در زندگی روزمره کمک میکند.
دکتر مهدی انصاری دوگاهه در گفتگو با ایفدانا؛ تأکید کرد: ارزیابی حسی به مردم این امکان را میدهد که بدون تجهیزات خاص، تا حدودی کیفیت مواد غذایی را تشخیص دهند و با آگاهی نسبت به خرید و مصرف اقدام کنند
وی افزود: بسیاری از محصولات، اگرچه از نظر شیمیایی و میکروبی مطابق ضوابط هستند، اما ممکن است ظاهری غیرقابل قبول داشته باشند. آموزش روشهای تشخیص این موارد، ضروری است.
او با اشاره به تجربه روزمره مردم در خرید محصولاتی مانند برنج و چای، گفت: باید شاخصهایی مانند بو، رنگ، بافت و ظاهر کلی را بهصورت ساده آموزش دهیم تا هر فرد بتواند تشخیص اولیهای از سلامت کالا داشته باشد.
دکتر انصاری تصریح کرد: ارزیابی حسی مکمل آزمونهای آزمایشگاهی است و میتواند بهعنوان راهی مردمی برای ارتقای ایمنی غذایی ترویج داده شود.
نظر دهید