• 1404/02/21
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توسعه کشت شاهدانه و تولید فرآورده‌های طبیعی با کانابیدیول در کشور

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو گفت: شاهدانه از گیاهان ارزشمندی است که به دلیل خواص متعدد در صنایع مختلف از جمله دارویی، غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 دکتر علی صفا در گفتگو با ایفدانا با اشاره به بازدید اخیر خودد از موسسه تحقیقات شاهدانه دارویی و صنعتی  دانشکده کشاورزی کرج ظرفیت‌های گیاه شاهدانه در تولید محصولات دارویی   افزود: یکی از ترکیبات مهم این گیاه، کانابیدیول (CBD) است؛ ماده‌ای طبیعی که برخلاف ترکیب دیگر شاهدانه به نام تتراهیدروکانابینول (THC)، خاصیت روان‌گردان ندارد و باعث تغییرات ذهنی نمی‌شود. کانابیدیول به دلیل ویژگی‌های ضدالتهابی، ضددرد، کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب، در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
 
مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید فرآورده‌های حاوی کانابیدیول در بسیاری از کشورها گسترش یافته، گفت: این ماده به شکل‌های مختلف مانند روغن، کپسول، کرم‌های موضعی و حتی خوراکی‌هایی نظیر شکلات و آدامس عرضه می‌شود و در درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی و التهاب‌های مزمن کاربرد دارد.
 
وی ادامه داد: در ایران نیز تولید و توزیع فرآورده‌های حاوی کانابیدیول تحت نظارت دقیق سازمان غذا و دارو قرار دارد و برنامه‌هایی برای توسعه کشت این گیاه و بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی در دست اقدام است.
 
او اظهار امیدواری کرد که با توسعه زیرساخت‌های لازم، بتوانیم نیاز کشور به این محصولات را از تولیدات داخلی تأمین کرده و از واردات بی‌نیاز شویم.
 
  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 123788
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید