• 1403/07/03
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

استفاده از نان‌های تیره / سبوس ارزش غذایی را افزایش می دهد

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن تاکید به استفاده مردم به مصرف نانی که با آرد کامل، خمیر ترش یا خمیر مایه تهیه شده باشد به استفاده از نان‌های تیره که به دلیل وجود درصد بالای سبوس، افزایش دهنده ارزش غذایی نان هستند تاکید کرد.

 
به گزارش ایفدانا، مهندس زهره پوراحمد ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها تصریح کرد: سرانه مصرف نان در کشور   دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است.
 
وی در خصوص اهمیت وجود سبوس در نوع آردی که برای تهیه نان استفاده می‌شود، عنوان کرد: سبوس گندم غنی‌ترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و الیاف گیاهی محسوب می‌شود.
 
وی اضافه کرد: سبوس دارای ویتامین‌های گروه B،C،E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است.نان‌های تیره دارای سبوس بیشتر است ولی  ذائقه غذایی مردم ما به نان‌های روشن بیشتر کشش دارد.
 
وی با بیان این که استفاده از آرد سفید بدون سبوس سبب افزایش قند خون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن می‌شود، تأکید کرد: این موارد باعث بروز چاقی، کبد چرب و دیابت نوع ۲ و حتی در برخی موارد باعث بروز سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود.
 
مهندس پور احمد گفت: از آنجا که سازمان غذا و دارو رسالت نظارت بر ایمنی و بهداشت کالاهای سلامت محور را  بر عهده دارد، بازرسی از کارخانجات تولید آرد تحت پوشش و نانوایی‌ها به صورت مستمر انجام می شوند و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می گیرند.
 
وی در پایان شهروندان را به مصرف نان‌های تیره  با آرد کامل و حاوی سبوس بیشتر از قبیل نان سنگک توصیه و خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی و مطالبه مردم از نانوایی‌ها می‌تواند نقش بسزایی در تشویق پخت نان با آرد کامل در نانوایی‌ها داشته باشد.
  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 109063
کلیدواژه