• 1403/10/18
  • - تعداد بازدید: 36
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

واکسن آنفلوآنزا در دسترس است

معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو از کاهش کمبودهای دارویی بیمارستانی خبر داد و گفت: در ابتدای فعالیت این دوره از مدیریت، ۵۷ قلم داروی بیمارستانی با کمبود مواجه بود که اکنون این تعداد به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است.

 

به گزارش ایفدانا؛ دکتر مهدی پیرصالحی در نشست خبری با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه دارو گفت: اولین دغدغه ما در سازمان غذا و دارو، موضوع کمبودهای دارویی بود. بسیاری از اقلام یا دچار کمبود بودند و یا در آستانه کمبود قرار داشتند، اما هنوز در بازار کمبود آن‌ها احساس نشده بود.

وی سه عامل اصلی این کمبودها را برشمرد و اظهار کرد: مشکلات نقدینگی، قیمت‌گذاری سرکوبگرانه و تأمین ارز از مهم‌ترین دلایل کمبود دارو هستند. شرکت‌های تأمین‌کننده دارو به‌شدت با مشکل نقدینگی مواجه‌اند، به‌طوری‌که در ۹ ماهه نخست سال، از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی بانک مرکزی، تنها ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار جذب شده و به دلیل همین مشکلات نقدینگی، ۶۰۰ میلیون دلار دیگر جذب نشد.

 

دکترصالحی با اشاره به بدهی بخش دولتی گفت: در حال حاضر میزان بدهی بخش دولتی در حوزه دارو ۳۶ همت و در حوزه تجهیزات پزشکی ۲۰ همت است که این بدهی‌ها باعث تعمیق مشکلات نقدینگی شده است.

 

خروج داروهای بیمارستانی از برنامه تولید به دلیل عدم صرفه اقتصادی بود

وی دومین عامل کمبود دارو را قیمت‌گذاری سرکوبگرانه دانست و افزود: با وجود افزایش نرخ ارز و تورم، قیمت‌گذاری دارو به‌درستی انجام نشده و برخی داروها به دلیل عدم صرفه اقتصادی از چرخه تولید خارج شده‌اند که عمدتاً شامل داروهای بیمارستانی می‌شود و ارائه خدمات در بیمارستان‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

 

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اصلاح قیمت‌گذاری از داروهای تزریقی و بیمارستانی آغاز شد، زیرا در این بخش پوشش بیماران کامل‌تر است.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه داروهای بیمارستانی گفت: در بدو ورود به سازمان، ۵۷ قلم داروی بیمارستانی دچار کمبود بود که اکنون این تعداد به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است و تلاش می‌کنیم این موارد را نیز مدیریت کنیم.

 

دکتر پیرصالحی درباره کمبود داروهای عمومی نیز اظهار کرد: بسیاری از داروها به دلیل عرضه کمتر از نیاز بیماران، در داروخانه‌های خاص توزیع می‌شوند. ما در تلاشیم تا دسترسی مردم به این اقلام در نزدیک‌ترین داروخانه ممکن فراهم شود.

 

وی همچنین با اشاره به داروی وارفارین گفت: سال گذشته این دارو با کمبود مواجه شد. با وجود اینکه طی این مدت ۶ برابر نیاز کشور از این دارو وارد شده است، هنوز به ثبات نرسیده‌ایم، زیرا بازگشت به ثبات در زمان کمبود دارو بسیار سخت‌تر است.

 

رییس سازمان غذا و دارو، برنامه‌ریزی برای جلوگیری از بروز کمبودهای دارویی در آینده را هدف اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: کمبود داروها علاوه بر ایجاد هزینه‌های بالا، موجب نگرانی بیماران و ذخیره‌سازی دارو در منازل می‌شود. از این‌رو تلاش ما بر جلوگیری از بروز این مشکلات متمرکز است.

 

لزوم حمایت بیمه ای در صورت تغییر نوع ارز تجهیزات پزشکی

وی به موضوع ارز حوزه تجهیزات پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: ثبات ارز ترجیحی در این حوزه از بروز مشکلات جلوگیری کرده است. اما کاهش ارز تخصیصی از ۱.۲ میلیارد دلار به یک میلیارد دلار و حذف ارز ترجیحی کیت‌های آزمایشگاهی و نوارهای تست خون باعث افزایش قیمت این اقلام شده است. در این زمینه باید با افزایش بودجه بیمه‌ها و حمایت‌های لازم از بیماران، از آسیب‌های ناشی از این افزایش قیمت جلوگیری شود.

 

دکتر پیرصالحی در پایان گفت: ادامه روند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب کوچک شدن شرکت‌های فعال در حوزه تجهیزات پزشکی می‌شود. بنابراین، با تغییر نوع ارز در این حوزه، باید به تأمین نقدینگی و کنترل قیمت‌ها توجه ویژه‌ای شود و انتظار داریم مجلس، سازمان برنامه و بودجه و سازمان‌های بیمه‌گر به این موضوع رسیدگی کنند.

 

تولید داروی بیماران SMA در کشور؛ کاهش ۹۰ درصدی هزینه با تولید داخلی

 رئیس سازمان غذا و دارو، از موفقیت دو شرکت داخلی در تولید داروی خوراکی و تزریقی بیماران SMA خبر داد. وی گفت: قیمت هر شیشه از داروی ایرانی برای بیماران SMA حدود ۲۴ میلیون تومان است که نسبت به نمونه خارجی ۹۰ درصد ارزان‌تر بوده اما همچنان برای بیماران سنگین است و نیاز به حمایت خیران و پوشش بیمه‌ای دارد. همچنین مراحل تولید داروی تزریقی این بیماران نیز در حال انجام است.

به گزارش ایفدانا؛ دکتر مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست خبری درباره تولید داروی بیماران SMA در داخل کشور اظهار کرد: در حال حاضر دو نوع داروی خوراکی و تزریقی برای بیماران SMA در دنیا وجود دارد که این داروها بسیار گران‌قیمت هستند و در مورد اثربخشی آن‌ها اختلاف نظرهایی مطرح است. ما در کشور حدود ۱۱۰۰ بیمار شناسایی‌شده مبتلا به SMA داریم و پیش‌بینی می‌شود تعداد این بیماران به ۵۰۰۰ نفر برسد.

 

وی افزود: در حال حاضر یک شرکت داخلی موفق به تولید داروی خوراکی بیماران SMA شده است. قیمت هر شیشه از این داروی ایرانی ۲۴ میلیون تومان است که برای مصرف ماهانه هر بیمار حدود ۶۰ میلیون تومان هزینه دارد. این هزینه بسیار سنگین است و لازم است که خیران وارد عمل شوند و از این بیماران حمایت کنند. همچنین درخواست پوشش بیمه‌ای این دارو به شورای عالی بیمه ارسال شده است.

 

دکتر پیرصالحی در ادامه گفت: یک شرکت داخلی دیگر نیز وارد حوزه تولید داروی تزریقی SMA شده و در مراحل اخذ مجوز قرار دارد. امیدواریم با تولید این داروها در داخل کشور، هزینه‌های درمانی این بیماران کاهش یابد و دسترسی به داروها آسان‌تر شود.

 

وی همچنین تأکید کرد که باید از ظرفیت رسانه‌ها برای جلب مشارکت‌های مردمی و خیریه‌ها در حمایت از بیماران استفاده شود، چرا که در بسیاری از کشورها، موسسات خیریه نقش مهمی در تأمین هزینه‌های درمان این بیماران دارند.

 

نظارت بر فروش داروهای سقط جنین و مقابله با کمبود انسولین و شیرخشک

وی در پاسخ به سوالی درباره تامین واکسن آنفلوآنزا در کشور و همچنین امکان اثربخشی تزریق آن در فصل شیوع این بیماری، گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا همزمان با شروع فصل این بیماری یعنی شهریور و مهر ماه است. بر همین اساس نیز عمده برنامه‌ریزی برای تولید و واردات واکسن نیز برای همین ماه‌هاست.

پیرصالحی با اشاره به نیمه عمر یک ساله واکسن‌های آنفلوآنزا، ادامه داد: این واکسن‌ها معمولا بین خرداد و تیرماه تولید می‌شوند و بر اساس مصارف سال‌های گذشته نیز سفارش‌ تولید و واردات آن داده می‌شود. امسال نیز طبق روال معمول سفارش‌‌ها صورت گرفت و مصرف شد.

 

وی در این باره ادامه داد: اکنون و در این فصل نیز برای مصرف باید سفارش‌گذاری شود. البته چندان نمی‌توان تعداد بالا سفارش داد و سفارش‌های کوچک انجام و وارد می‌شود. بنابراین هم واکسن تولید داخل و هم وارداتی تامین شده و وارد داروخانه‌ها می‌شود؛ هرچند که ممکن است به دلیل سفارش‌های کوچک امکان توزیع در همه داروخانه‌ها نباشد. در این فصل که اغلب شیوع بیماری را شاهدیم، بیشتر مباحث پیشگیری مطرح است.

 

تامین 2میلیون و 200هزار دوز واکسن آنفلوآنزا

پیرصالحی گفت: برای امسال 2میلیون و 200هزار دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شد و مابقی نیز از تولید داخل تامین شد.

وی با اشاره به نظارت مستمر و دقیق بر داروخانه‌ها، به‌ویژه در زمینه فروش داروهای سقط جنین، افزود: فروش اینترنتی دارو توسط معاونت‌های غذا و دارو رصد شده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موضوع به پلیس فتا گزارش می‌شود تا برخوردهای قضائی و امنیتی انجام گیرد.

معاون وزیر بهداشت درباره کمبود انسولین نوورپید گفت: در زمینه واردات این نوع انسولین محدودیت‌هایی وجود داشته و تأخیر در واردات باعث کمبود در بازار شد. با این حال، توزیع این دارو افزایش یافته و تلاش می‌شود تا مشکل کمبود آن برطرف شود.

 

فرمولاسیون شیرخشک‌ها یکسان است و تنها در طعم و مزه تفاوت دارند

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به مشکلات بازار شیرخشک اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر پنج شرکت تولیدکننده شیرخشک در کشور فعال هستند و ظرفیت تولید کشور ۱۲۰ میلیون قوطی در سال است. درحالی‌که مصرف داخلی حدود ۷۵ میلیون قوطی است، کمبود گزارش‌شده به دلیل محدودیت ظرفیت تولید برخی برندهاست. مردم باید بدانند که فرمولاسیون شیرخشک‌ها یکسان است و تنها در طعم و مزه تفاوت دارند.

 وی تأکید کرد که از تولیدکنندگان درخواست شده تا تولید خود را افزایش دهند و در صورت عدم کفایت، الگوی مصرف تغییر خواهد کرد.

 

در ادامه، دکتر پیرصالحی درباره نظارت بر میزان سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد که این موضوع بر عهده وزارت کشاورزی است، اما سازمان غذا و دارو نیز در زمینه صادرات محصولات همکاری می‌کند.

 

وی گفت: شرکت‌های واردکننده، گواهی بهداشت مطالبه می‌کنند و محصولات توسط آزمایشگاه‌های سازمان آزمایش می‌شوند. برخی محصولات به دلیل آلودگی در فرآیند انتقال برگشت خورده‌اند و دستورالعمل جدیدی برای جلوگیری از آلودگی به آفلاتوکسین تدوین شده است.

 

وی در خصوص وضعیت بازار محصولات آرایشی و بهداشتی بیان کرد: ممنوعیت واردات این محصولات از سال ۹۷ توسط وزارت صمت اعمال شده است که از جهاتی به نفع تولید داخل بوده، اما این ممنوعیت‌ها گاهی باعث افزایش قاچاق و تقلب در بازار می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار,آخرین اخبار ,اخبار واحدها
  • کد خبری : 116415
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید