• 1403/05/10
  • - تعداد بازدید: 51
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک ها به مقاومت دارویی منجر می شود

 

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک ها، هشدار داد و آن یکی از مهمترین دلایل به وجود آمدن مقاومت دارویی، عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از «وبدا» وزارت بهداشت، دکتر «آزینا نبی زاده»، با اشاره به اینکه مقاومت آنتی‌ بیوتیکی درواقع زیرمجموعه مقاومت ضد میکروبی بوده و مهمترین دلیل به وجود آمدن آن استفاده بیش از حد و نادرست از آنتی‌ بیوتیک‌ ها است، گفت: یکی از عواملی که منجر به بروز مقاومت دارویی می شود، استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی‌ بیوتیک‌هاست.


وی افزود: مصرف آنتی‌ بیوتیک‌ها زمانی که بدن به آنها احتیاج ندارد، نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند باعث بروز مقاومت هم شود. به عنوان مثال اکثر موارد گلودرد ویروسی بوده و نیاز به مصرف آنتی‌ بیوتیک ندارد.


سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی یکی دیگر از دلایل بروز مقاومت به آنتی بیوتیک ها را استفاده نادرست از آن عنوان کرد و گفت: باکتری‌ ها از هر فرصتی برای تکثیر استفاده می‌ کنند. در این شرایط اگر فرد مصرف داروی خود را حتی یک یا چند روز فراموش کند، درمانش را زودتر از زمانی که پزشک معالج درنظر گرفته قطع کند یا از آنتی‌بیوتیک مناسب استفاده نکند مثلا، داروی فرد دیگری را مصرف کند، باکتری‌ها شروع به تکثیر کرده و در روند تکثیر با تغییرات و جهش‌ هایی که اتفاق می‌ افتد نسبت به برخی آنتی‌ بیوتیک‌ها مقاوم می‌ شوند.


به گفته وی، در حوزه دامپروری نیز مصرف آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری‌ های موجود در بدن حیوانات، از جمله دلایل بروز مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک هاست، همچنین گاهی اوقات ساختار ژنتیکی باکتری‌ ها خود به خود دچار تغییر شده و باعث می‌ شود که آنتی‌ بیوتیک قادر به شناسایی باکتری و از بین بردن آن نباشد. از سوی دیگر، ممکن است باکتری مقاوم به درمان آنتی‌ بیوتیکی به حیوان دیگری سرایت کند و  بیمار جدید به آنتی‌ بیوتیک پاسخ ندهد.

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 105917
کلیدواژه