• 1402/11/18
  • - تعداد بازدید: 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ابتکار فارس در راه اندازی سامانه الکترونیکی تجویز و توزیع شیر مصنوعی؛ گامی به سوی ارتقای سلامت فردای جامعه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به تبیین دستاوردهای مهم این معاونت از ابتدای دولت سیزدهم پرداخت.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدجواد راعی» دو اقدام موثر این معاونت در سی ماه گذشته و از ابتدای دولت سیزدهم را شامل راه اندازی سامانه توزیع شیر خشک مصنوعی یارانه ای برای نخستین بار در کشور و پایش مستمر آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات ها در محصولات خام کشاورزی استان فارس معرفی کرد.

 

راه اندازی سامانه توزیع شیرخشک مصنوعی یارانه ای برای نخستین بار در کشور

دکتر راعی راه اندازی سامانه الکترونیکی تجویز و توزیع شیر مصنوعی را حاصل اندیشه رو به جلو و نوین برشمرد که زمینه ساز خدمتی موثر برای نجات جان نوزادان نارس بوده است و گفت: سامانه توزیع شیر خشک مصنوعی یارانه ای به عنوان یکی از ابتکارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از 10 شهرستان به تمام شهرستان های استان فارس و قطب پنج کشور گسترش یافته و در آینده نزدیک نیز شاهد گسترش این سامانه در سطح کشور هستیم.

 

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر تداوم همکاری و برنامه ریزی مشترک معاونت های بهداشت، درمان و غذا و داروی دانشگاه در راستای توسعه اقدامات اثربخش در این زمینه تاکید کرد.

دکتر راعی همچنین از پیگیری روند گسترش این سامانه الکترونیکی و انتخاب این برنامه به عنوان طرح برتر کشوری و برنامه ریزی برای اجرای آن در دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور خبر داد و نسبت به گسترش دستاوردهای مثبت این امر در سلامت جامعه، با توسعه آن در سطح استان و کشور ابراز امیدواری کرد.

 

پایش مستمر آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات ها در محصولات خام کشاورزی استان فارس

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه پایش آفت کش ها و نیترات ها از سال 1393، در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور آغاز شده و هر ساله بیش از هشت محصول پرمصرف از سطح مزارع و میدان تره بار مورد پایش قرار گرفته است، افزود: با توجه به افزایش این تعداد در سال 1402، در حال حاضر، 31 محصول از نظر آفت کش، 21 محصول از نظر فلزات سنگین و 15 محصول از نظر نیترات در سطح قطب پنج کشور مورد پایش کارشناسان قرار می گیرد.

 

دکتر راعی، نخستین و مهمترین اقدام در این راستا را تشکیل کمیته پایش آفت کش ها با حضور استاندار فارس و مسوولان دستگاه های اجرایی استان برشمرد و با اشاره به مصوبات این کمیته در زمینه انجام 80 درصد نمونه برداری ها از مزارع و باغات گفت: این نمونه ها به آزمایشگاه ارجاع و از نظر آلودگی به حدود 270 نوع سم، نیترات و فلزات سنگین، بررسی می شود.

 

او با اشاره به اهمیت سلامت جامعه، از ارجاع افرادی که اصول علمی را در باغات و مزارع رعایت نکنند، به مراجع قضایی خبر داد و از اصحاب رسانه استان خواست تا با اطلاع رسانی در سطح جامعه و به ویژه کشاورزان استان، همچون همیشه در کاهش بروز اینگونه چالش ها و ارتقای سلامت عمومی جامعه، مشارکت داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 94597
کلیدواژه