• 1403/08/01
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نوشابه گازدار جذب کلسیم غذا را مختل و زمینه پوکی استخوان را ایجاد می کند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی روزانه، مصرف بی رویه نمک و نوشابه گازدار را زمینه ساز پوکی استخوان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، دکتر «احمد اسماعیل زاده» در گفت و گو با وبدا، با اشاره به پویش ملی پیشگیری از پوکی استخوان، بر حفظ تراکم استخوان ها در طول زندگی تاکید کرد و افزود: برای کمک به قوی نگه داشتن استخوان ها و کاهش سرعت کاهش تراکم استخوان، باید ورزش منظم انجام دهید. فعالیت بدنی و ورزش به قوی و سالم ماندن استخوان ها در طول زندگی کمک می کند.

او بر حفظ وزن استاندارد تاکید و عنوان کرد: کمبود وزن و لاغری مفرط، ممکن است خطر پوکی استخوان را افزایش دهد. برای مثال، پوکی استخوان در افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی شایع تر است.

 

کلسیم و ویتامینD، دو الزام اساسی برای داشتن استخوان سالم

دکتر اسماعیل زاده با بیان اینکه یک رژیم غذایی سالم با کلسیم و ویتامین D کافی در طول زندگی برای سلامت استخوان مهم است، بر پرهیز از استعمال دخانیات و دوری از مصرف الکل تاکید کرد و در ادامه گفت: روزانه ۲ تا ۴ سهم از گروه شیر و مواد لبنی که تامین کننده بخش عمده کلسیم موردنیاز روزانه است، مصرف کنید.

او ادامه داد: هر سهم از این گروه برابر با یک لیوان شیر یا ماست و یا 45 تا 60 گرم پنیر کم نمک و یا سه چهارم لیوان کشک با غلطت متوسط است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: سایر منابع غذایی کلسیم مانند حبوبات، مغزهایی مانند بادام و کنجد و سبزی های برگی، مانند انواع کلم را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانید.
او با بیان اینکه ماهی کیلکا و ساردین نیز از منابع خوب کلسیم محسوب می شوند، تصریح کرد: مصرف مواد عذایی حاوی منیزیم که در استحکام استخوانها نقش مهمی دارند، مانند بادام زمینی فندق، گردو، نخود، عدس، گوشت بدون چربی، سبزی های سبز و انواع ماهی را فراموش نکنید.

دکتر اسماعیل زاده از مصرف زیاد فسفر (موجود در غذاهای فرایند شده حاوی مواد نگهدارنده، مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنی های کولادار ) پرهیزکنید؛ بخصوص نوشابه های گازدار بدلیل میزان فسفات بالا جذب کلسیم غذا را مختل کرده و زمینه را برای پوکی استخوان فراهم می کند.

او گفت: برای جذب کلسیم باید ویتامین D (حدود 400 واحد بین المللی در روز) را از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) بدست آورید. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود 10 دقیقه در روز و حداقل دو تا سه بار در هفته است و کافیست که صورت و دست ها و بازوها در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، در غیر این صورت روزانه یک مکمل ویتامین D هزار واحدی یا ماهانه یک مکمل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید.

 

نمک زیاد منجر به دفع کلسیم می شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها جدا می‌کند و باعث دفع آن از طریق ادرار می‌شود، یادآور شد: دفع کلسیم، باعث نازک شدن و پوکی استخوان می‌شود. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش ‌یابد.

او در پایان تاکید کرد: بنابراین برای سلامت استخوانهای خود، حتما روزانه مصرف شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید.

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 111324
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید