مهمترین منفعت شیردهی برای مادر، سلامتی قلبی عروقی وی است
به گزارش وبدا، دکتر «راحله درفشی» اظهار داشت: بهترین تغذیه برای هر شیرخواری، شیر مادر است که منافع زیادی برای سلامتی مادر و نوزاد دارد. شیرخوارانی که تا 6 ماهگی تنها از شیر مادر استفاده می کنند، اسهال، عفونت های تنفسی، عفونت های گوش و عفونت ادراری کمتری را تجربه می کنند و همچنین احتمال عفونت های خونی و مننژیت و مرگ و میر نوزادی خیلی کم می شود.
وی اثرات مفید تغذیه با شیر مادر را محدود به دوران شیرخوارگی ندانست و افزود: اطفال و نوزادانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بیماری های دیابت نوع 1 و 2، چاقی، هایپرکلسترومی و حتی احتمال لنفوما، سرطان خون و بیماری های روده ای در سنین بالاتر در آنها کمتر است.
دکتر درفشی خاطرنشان کرد: آلرژی ها، حساسیت ها، اسهال، بروز ضایعات پوستی، خس خس سینه، تنگی نفس، رفلاکس و بازگشت شیر در اطفال و نوزادانی که از شیر خشک و مصنوعی استفاده می کنند به مراتب بیشتر از نوزادانی است که با شیر مادر تغذیه می کنند.
این فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان یادآور شد: شیر مادر شیر سبک و مناسبی برای کودک است و وقتی نوزاد مصرف می کند، خیلی راحت تر از معده عبور می کند. حجم شیر مادر در روزهای اول بعد از تولد در حد چند قطره است و به مرور افزایش می یابد. شیر اولیه مادر حاوی آنتی بادی هایی بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر بیماری ها می شود.
دکتر درفشی متغیر بودن پروتئین شیر مادر بر اساس سن شیرخوار را یکی دیگر از منافع شیر مادر به نسب شیر خشک عنوان و تاکید کرد: پروتئین شیر مادر در 4 تا 6 هفته بعد از تولد شروع به کم شدن می کند و کاملا خودش را با نیازهای شیرخوار تطبیق می دهد در حالیکه در هیچ یک از شیرهای خشک و مصنوعی این تغییر پروتئین به این خوبی اعمال نمی شود.
وی تصریح کرد: شیر مادر یک شیر پویا است و شیری که نوزاد در ایام مختلف روز مصرف می کند، از لحاظ چربی و پروتئین متفاوت بوده و بسته به ساعت روز نیازهای او را تامین می کند. همچنین رشد مغزی شیرخوارانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بهتر است.
دکتر درفشی ادامه داد: نوزاد با خوردن شیر مادر در معرض مزه های غذایی مادر قرار می گیرد و بهتر مزه های غذا را درک می کند و در سنین بالاتر برای غذا خوردن کمتر با مشکل مواجه می شود.
فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان دانشگاه علوم پزشکی گناباد مهمترین منفعت شیردهی برای مادر را سلامت قلبی عروقی وی عنوان و اذعان کرد: مادرهایی که شیر خودشان را به نوزاد می دهند روزانه 480 کالری مصرف می کنند که باعث برقراری تعادل در ذخایر چربی جمع شده در دوران بارداری می شود.
وی ادامه داد: وقتی مادر به نوزاد شیر می دهد، چربی ها، تری گلیسرید ها و کلسترول های انباشت شده که در زمان بارداری رخ داده، از بین می رود و دوباره چربی ها جدید در بدن تولید می شود و مقاومت به انسولین در مادر کم و لذا احتمال دیابت کاهش می یابد. وقتی مادر به شیرخوار خود شیر می دهد این کار باعث ایجاد کلسیم جدید بر روی استخوان های مادر می شود و وضعیت استخوانی مادر نیز بهبود می یابد.