• 1403/05/13
  • - تعداد بازدید: 107
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شیرمادر حاوی آنتی بادی مفید برای مقابله با عفونت ها است

 

فوق تخصص طب نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شیر مادر دارای یکسری آنتی بادی ها است که مقاومت بدن را در برابر عفونت ها و ویروس ها بالا می برد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن کودک می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از «وبدا» وزارت بهداشت، دکتر «عزت خداشناس»، با اشاره به اینکه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر از سال 1992 میلادی یک تا هفتم اگوست در نظر گرفته شده است که همان 10 تا 16 مرداد ماه است تا خانواده و مردم از مزایای تغذیه با شیر مادر آگاهی یابند، خاطر نشان کرد: شیر مادر در 6 ماه اول زندگی به تنهایی برای تغذیه نوزاد کافی است و در شش ماه دوم نیز اکثر کالری ها و مواد مورد نیاز بدن کودک را تامین می کند.

 

وی با بیان اینکه شیر مادر حاوی ویتامین ها، پروتئین ها و چربی ها است، گفت: شیر مادر تمام ترکیبات مورد نیاز برای رشد کودک را داراست علاوه براین تغذیه با شیر مادر این اطمینان را می دهد که نوزاد به صورت مطلوب و مناسبی رشد کند و تکامل یابد.

 

دکتر خداشناس با اشاره به اینکه هضم شیر مادر راحت است، اما تغذیه با شیر مادر خطر ابتلای کودک را به آسم و آلرژی کاهش می دهد و در آینده کودک کمتر دچار مشکلات حساسیتی می شود، گفت: همچنین نوزادانی که شیر مادر می خورند به میزان قابل توجهی کمتر دچار عفونت گوش، بیماریهای تنفسی، اسهال و استفراغ و سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار می شوند .

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود اگر مبتلا به بیماری شود، نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان دارد، اظهار کرد: شیر مادر ارتباط مستقیم با رشد ذهن و میزان ضریب هوشی کودک دارد، به دلیل اینکه ارتباط فیزیکی بین مادر و فرزند و ارتباط چشمی باعث پیوند بیشتر مادر با کودک و احساس امنیت و اطمینان در هر دو می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه تغذیه با شیر مادر به جای چاقی بیش از حد، باعث رسیدن نوزاد به وزن صحیح و ایده آل می شود، گفت: تغذیه با شیر مادر موجب می شود کودک در بزرگسالی کمتر دچار دیابت، چاقی و سرطان های خاص شود.

 

دکتر خداشناس با اشاره به اینکه همچنین چون طعم شیر مادر در هر روز متفاوت است ذائقه کودک را به سمت پذیرفتن غذاها با طعم های متفاوت بیشتر می کند تا بعد از شش ماهگی طعم های مختلف را بهتر بپذیرد، عنوان کرد: شیر مادر در هر زمان و مکانی آماده و همراه است، از همین رو دغدغه تغذیه کودک کمتر می شود.

 

وی اظهار کرد: علاوه بر فوایدی شیردهی برای کودک و مادر، تماس پوست با پوست و ارتباط نزدیک با کودک باعث ترشح هورمون اکسی توسین در مادر می شود که این هورمون باعث جریان یافتن شیر می شود، علاوه براین، به هورمون شادی معروف است و به مادر احساس امنیت و شادی می دهد و باعث کاهش وزن بعد از زایمان می شود.

 

دکتر خداشناس بیان کرد: شیردهی به نوزاد،خطر ابتلا به فشار خون، سرطان پستان و تخمدان و دیابت را در مادر کاهش می دهد .

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 105966
کلیدواژه