• 1403/03/26
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اهمیت سلامت روان در مردان

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

سلامت و بهداشت روان مردان مساله مهمی است که بر تمامی جوانب زندگی شخصی و اجتماعی آنان ‌تاثیر می گذارد و موضوعی است که سال ها از جامعه دور مانده است.

بهداشت و سلامت روان به مردان کمک می‌ کند که قادر به برقراری تعادل احساسات درونی و رفتار بیرونی خود باشند. در واقع دنیای بیرون و درون مردان با یکدیگر تفاوت بسیاری دارد، اما مردانی که افکار و اعمال سالم ‌تر و سازگارتری دارند، از سلامت روان بهتری نیز برخوردار هستند؛ درمورد سلامت روان در مردان موضوعات مهمی مطرح است که به آن می پردازیم.  

١. خودکشی: آمار خودکشی مردان نسبت به زنان در بیشتر کشورها بالاتر است؛ هرچند اقدام به خودکشی در زنان بیشتر است، اما به دلیل اینکه مردان بیشتر از روش های خطرناک استفاده می کنند، آمار خودکشی موفق در آنها بالاتر است.

2. اعتیاد: سوء مصرف بیشتر مواد روانگردان مانند تریاک، ماری جوانا، نیکوتین، الکل و سایر مواد در مردان بیشتر از زنان است، در نتیجه بیماری های روانی و جسمی ناشی از مواد و همچنین عوارض خانوادگی، اجتماعی و شغلی مصرف مواد نیز در مردان بیشتر است.

3. انزوای اجتماعی: مردان تمایل بیشتری دارند که ارتباطات اجتماعی کمی داشته باشند و در نتیجه موقع بروز مشکلات، حمایت کمتری از طرف دوستان دریافت می کنند.

4. انتظارات اجتماعی و فرهنگی: به طور سنتی از مردان انتظار می رود که قوی باشند، مشکلاتشان را خودشان حل کنند، گریه و شکایت نکنند و کمک نخواهند؛ این موضوع باعث می شود که مردان مشکلات خود را پنهان کنند، مخفیانه رنج بکشند و در نهایت بسیاری از آنان دچار فرسودگی و حتی خودکشی شوند.

 

مردان بهتر است برای سلامت روان خود، دایره ارتباطات خود را با دیگران گسترش دهند، بیشتر در مورد احساسات خود حرف بزنند و در صورت نیاز به یک درمانگر مراجعه کنند.

 

 و سخن پایانی اینکه افراد و نهادهایی که می خواهند سلامت روان مردان را بهبود دهند، لازم است برای حل مشکلاتی که بهداشت روان مردان را به خطر می اندازد، راهکارهای مناسبی پیدا کنند.

 

دکتر «علی محمدی» متخصص روانپزشکی و عضو هیات علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 103737
کلیدواژه