• 1403/04/04
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آشنایی با روش های مغذی کردن غذای کودک

 

تغذیه سالم و فعالیت بدنی به رشد کودکان، یادگیری، استخوان بندی و تقویت عضلات آنها کمک می کند. یکی از معیارهای مهم در بررسی سلامت کودکان، ارزیابی رشد آن ها است. شایع ترین علت های توقف رشد، تغذیه ناکافی، عفونت های مکرر یا مزمن و یا بیماری هایی است که باعث کاهش دریافت یا جذب ضعیف مواد مغذی می شود.

از مزایای تغذیه سالم می توان به سلامتی بدن، وزن مناسب، کاهش خطر بیماری ها در بزرگسالی، افزایش تمرکز، تقویت عضلات و استخوان های محکم اشاره کرد. در برنامه غذایی کودک باید از پنج گروه غذایی و جایگزین های آن استفاده شود. اضافه کردن برخی مواد غذایی با هدف افزایش مقدار پروتئین، ویتامین ها و املاح غذا را «مغذی کردن غذا» می گویند.

 

روش های زیر برای مغذی کردن غذای کودک توصیه می شود:

  • پس از معرفی تمام گروه های غذایی می توان، پودر جوانه غلات و حبوبات را به برخی غذاها (به ویژه سوپ، فرنی و کته) اضافه کرد.
  • کمی گوشت یا مرغ به غذای شیرخوار اضافه شود.
  • انواع حبوبات مانند عدس و ماش که به طور کامل پخته شده است را می توان از ماه هشتم به غذای شیرخوار اضافه کرد.
  • تخم مرغ آب پز را می توان داخل سوپ و یا ماکارونی پس از طبخ رنده کرد.
  • میوه ها و سبزی ها از جمله مواد غنی از ویتامین و املاح به شمار می رود؛ بنابراین توصیه می شود انواع سبزی های زرد و نارنجی رنگ مانند کدو حلوایی و هویج که دارای ویتامین و انواع سبزی های برگ سبز مانند جعفری و گشنیز که دارای ویتامین A و C است، به غذای شیرخوار اضافه شود.
  • سوپ تهیه شده از سبزی های متنوع از جمله غذاهای بسیار مغذی است؛ البته این نکته مهم را در نظر داشته باشید که اگر رقیق تهیه شود، مقدار انرژی آن کافی نیست. از مادر بخواهید که از دادن سوپ رقیق (بدون محتویات آن) به کودک خودداری و سعی کند با استفاده از روش های مختلف مانند اضافه کردن کره، روغن مایع یا برنج آن را مقوی کند.
  • غلات و حبوبات جوانه زده دارای انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح است. می توان ابتدا گندم، ماش یا عدس جوانه زده را تهیه و پس از پودر کردن، در انتهای طبخ به غذا اضافه کرد. همچنین توصیه می شود جوانه تازه را له کرده و یا پس از خشک کردن جوانه آن را پودر کرده و به غذای شیرخوار اضافه کرد.
  • به انواع سبزی های پخته، سوپ یا آش کمی پنیر پاستوریزه اضافه شود.
  • عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک (سوپ یا آش) اضافه شود.
  • کمی ماست پاستوریزه به میوه ها اضافه شود مانند ماست میوه ای.
  • انواع پودر مغزها مانند گردو، بادام و پسته به میوه ها، حریره های محلی، فرنی و شیربرنج اضافه شود.
  • در کودکان بالای یک سال کمی شیر پاستوریزه گاو به سوپ یا آش اضافه شود.
  •  

 «مریم دیلمی»، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاسارگاد

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 104214
کلیدواژه