متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/11/08
  • - تعداد بازدید: 56
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نمک ‌های رنگی و سنگ نمک، سلامتی انسان را به خطر می‌اندازند

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم؛

 

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن هشدار در خصوص مصرف نمک‌ های رنگی و سنگ نمک، گفت: در مورد مصرف نمک رنگی یا سنگ نمک، فریب تبلیغات سودجویانه را نخورید.

 

به گزارش وبدا، دکتر احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه نمک های رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر می اندازند، افزود: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌ های نمک به دست می ‌آید. سنگ نمک بیشتر برای یخ‌ زدایی به کار می ‌رود و این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نیست.


وی با اشاره به تبلیغات استفاده از نمک های رنگی و سنگ نمک، بیان کرد: امروزه در خصوص مصرف نمک های رنگی و سنگ نمک، شاهد تبلیغات گسترده از سوی افراد شیاد و ناآگاه هستیم. در تبلیغات، این افراد عنوان می کنند که به جای مصرف نمک های تصفیه شده یددار از نمک های رنگی و سنگ نمک استفاده کنید و دلیلشان این است که این نمک ها طبیعی بوده و فشار خون را بالا نمی برند و حاوی عناصری مانند آهن و منیزیم هستند که برای بدن مفید است! در حالیکه نمک های رنگی و سنگ نمک به دلیل اینکه از معادن و دریاچه ها و کوه ها استخراج می شوند، حاوی ناخالصی های متعدد و ذرات شیمیایی همچون فلزات سنگین سرطان زا هستند که برای سلامت مصرف کننده مضر بوده و می تواند زمینه ابتلا به سرطان را در فرد ایجاد کند.


مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین به دلیل وجود گچ و شن و خاک در این نمک ها به دلیل تصفیه نشدن، اینگونه نمک ها می تواند در فرد مصرف کننده احتمال ایجاد سنگ کلیه را ایجاد کند. بنابراین، آگاه باشید و فریب تبلیغات این افراد ناآگاه و سودجو را نخورید و برای سلامتی خودتان از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنید.


گفتنی است، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده ید دار» برای هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم، از یکم بهمن آغاز شده و تا 15 بهمن سال جاری ادامه دارد.

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 93830
کلیدواژه