متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/12/09
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

14 توصیه کاربردی برای اصلاح الگوی غذایی جوانان

 

تأمین سلامت جوانان جامعه می تواند تضمین کننده رشد و توسعه اجتماعی اقتصادی و فرهنگی آن کشور باشد. شرط اصلی سالم زیستن، داشتن تغذیه صحیح با رعایت سه اصل« تعادل» و «تنوع» و «تناسب» در برنامه غذایی روزانه است.

تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن، تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی از گروه اصلی غذایی و تناسب یعنی هر فردی با توجه به سن، جنس و شرایط جسمی خود از گروه های مختلف مواد غذایی دریافت کند.

 

تغذیه صحیح ضمن تأمین کالری و مواد مغذی موردنیاز بدن، از افزایش یا کاهش نامناسب وزن و همچنین طیف وسیعی از اختلالات جسمی و روانی مرتبط با تغذیه جلوگیری کرده و سبب ارتقای قابلیت های فرد می شود. جوانان، به عنوان افرادی که زندگی فعال و پر تنشی دارند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بنا به شرایط جسمی و روحی خاص خود، به الگوی غذایی ویژه ای نیاز دارند.

 

14 گام تا اصلاح الگوی غذایی جوانان:

  1. مصرف نان های سبوس دار مانند نان سنگک و نان جو، برنج قهوه ای و ماکارونی های غنی شده با فیبر
  2. مصرف 3-2 مرتبه حبوبات در هفته
  3. مصرف روزانه دست کم 2 واحد میوه از میوه های تازه فصل
  4. افزایش مصرف سبزی ها مانند مصرف سالاد یا سبزی خوردن یا سبزی های پخته همراه با هر وعده غذایی
  5. کاهش مصرف گوشت قرمز و افزایش مصرف گوشت های سفید
  6. مصرف غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو هفته ای 2 مرتبه
  7. مصرف وعده های غذایی در ساعت های ثابت و مشخص
  8. لزوم مصرف صبحانه کامل شامل: نان سبوس دار، منابع پروتئینی مانند پنیر، تخم مرغ، عدسی، همچنین انواع سبزی های تازه
  9. محدود کردن مصرف انواع فست فود، گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی
  10. پرهیز از مصرف مداوم نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا و کافئین دار و آبمیوه های مصنوعی و حاوی قند افزوده
  11. مصرف ماهانه یک عدد مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D به منظور پیشگیری از کمبود این ویتامین
  12. انجام فعالیت بدنی دست کم 5 روز در هفته
  13. کاهش مصرف قند، شکر و کیک و شیرین های خامه ای
  14. حفظ وزن در محدوده BMI طبیعی و اقدام برای کاهش/ افزایش وزن (در صورت لزوم) تحت نظر کارشناسان تغذیه

 

«ساره موزه»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

 

  • گروه خبری : دانستنی های غذا و دارو
  • کد خبری : 95859
کلیدواژه